spreadsheets for life

The Wedding Planning Spreadsheet

It still feels a bit surreal, but every time you look down at your left hand, you know it’s true — you get to marry the love of your life!

You’re on cloud nine and still giddy with excitement… until it’s time to start planning the big day.

Suddenly there’s guest lists, seating charts, color schemes, and menu options. You have to make what feels like a thousand different decisions and suddenly it seems like everyone has an opinion. Stress levels start rising and you’re starting to wonder if you should scrap the whole thing and just elope.

What if it could be different? What if there was a tool out there that could tell you exactly what to do, when to do it, and keep all of the information for your special day — from guest lists to day-of timelines — in one location, saving you time and sanity?

Your wedding day should be filled with joy, not stress, and the planning process shouldn't be any different.

full product details

let the wedding planning spreadsheet take the stress out of your special day.

add to cart

$17

template features

fully customizable

Your Google Sheets template is fully customizable and ready for you to make it your own! Update brand colors, workflows, and more to make it fit your unique business!

conversion tutorials

Not a Google Sheets person? No problem! Your template purchase comes fully equipped with step-by-step instructions on how to convert it to Microsoft Excel or Apple Numbers.

lifetime customer support

Got a question about how a specific feature works? Template doing something that doesn't look right? Send an email day or night and we'll get your questions answered in a snap!

step-by-step video tutorial

Get the full benefit of your spreadsheet template from day one with a step-by-step, in-depth tutorial that walks you through every page and every feature so you can jump right in, spreadsheet maven or not!

spreadsheets 101

Whether you’re a spreadsheets newbie, or just want a quick refresher before diving in, the Spreadsheets 101 tutorial gives you an overview of the basics and the confidence to fully customize your template!

all the sheets you'll find in the spreadsheet

dETAILS SPECIFIC TO The Wedding Planning Spreadsheet

The 15-tab spreadsheet I used for my own wedding, designed to be your one-stop shop for wedding planning... as a bride yourself or a planner working with clients! The template includes space to manage tasks, keep track of vendors and contacts, manage the budget, plan the guest list, map out the seating chart, and more!

WHAT IS IT?
WHO IS IT FOR?

DIY brides or spreadsheet-loving wedding planners!

Read Me First
To Do List
Vendors
Budget
Wedding Contacts
Wedding Guest List
Day-Of Timeline
Ceremony
Reception
Seating Chart
Shot List
Miscellaneous Guest Lists
Registry
Gift Tracker
Wedding Week Timeline
Specialized Day-Of Timelines

"

My best friend is getting married and to help her, I reached out to Sarah for help. She graciously allowed me to purchase the template as a beta tester and my BFF and her whole family and I could not have been happier! We plugged in the potential wedding date within the first week of her getting engaged and it was like MAGIC and we all knew exactly how much time we had to get it all done!

Shannon Savaglio

Sarah is a magician with spreadsheets!

All purchases from the shop come with an in-depth video tutorial that will walk you step-by-step through how to use the template and customize it for your own business.

If you have additional questions, you can always reach out directly at shop@loveandspreadsheets.com.

01. how do I customize the templates?
answer:
02. WHAT IF I DON’T USE GOOGLE SHEETS?
answer:

No need to worry. While we only offer Google Sheets templates at this time, spreadsheet programs play nice with each other!

Depending on the template you purchase, there may be some minor formatting updates to make, but each template purchase comes with a video on how to convert your Google Sheets template for use in Microsoft Excel or Apple Numbers and make those adjustments.

03. Do you offer Excel or Numbers Templates?
answer:

At this time, we only offer templates for Google Sheets. However, if the demand becomes high enough, we will begin offering Excel and Numbers versions.

If you’d like to see a specific template (or all of them) offered for Microsoft Excel or Apple Numbers, please reach out and let me know!

You can reach out via my contact form or email shop@loveandspreadsheets.com.

04. What is your return policy?
answer:

Due to the digital nature of products in the Love & Spreadsheets shop, all purchases are non-returnable and non-refundable.

If, however, you are unsatisfied with your purchase in any way or are having issues customizing and using it in your business, please fill out the form on my contact page or send an email to shop@loveandspreadsheets.com.

05. Can you customize the template for me?
answer:

At this time, I do not offer customization of templates. I have done my best to create a template that is easy-to-use and easy-to-customize, and have included tutorials to give you confidence in customizing the spreadsheet template to your business and brand.

If you have any issues preparing your template for use, please reach out to shop@loveandspreadsheets.com.

06. Are the templates easy to use?
answer:

Yes! If you're brand new to using spreadsheets then there may be a bit of a learning curve, but I've got you covered there, too!

Every template purchase comes with a Spreadsheets 101 tutorial that will teach you the basics of using and customizing spreadsheets as a whole, along with an in-depth tutorial specific to your spreadsheet purchase showing you exactly how to use every sheet and feature.

07. what if i have issues with the template?
answer:

If you have issues of any kind with your template, don’t worry, friend! I’ve got you covered!

Email to shop@loveandspreadsheets.com detailing the exact issues you’re having and we’ll get things sorted out for your ASAP! Screenshots or screen shares will help me diagnose the issue that much faster, so the more info you can give, the better!

08. do you make custom spreadsheets?
answer:

During this season of life, I am unavailable for any custom work.

However, I am constantly working to create new products to add to the shop. If you’re looking for something specific you’d like to see there, send an email to shop@loveandspreadsheets.com to let me know!

09. THIS IS THE QUESTION?
answer:

Chocolate bar chocolate cake pastry danish liquorice icing soufflé gummi bears. Bonbon fruitcake jelly. Tiramisu biscuit marshmallow cupcake tiramisu sugar plum chocolate cake danish sweet roll. Dessert donut jujubes liquorice.

Powder cotton candy gummi bears caramels jelly beans jelly beans sesame snaps candy. 

10. THIS IS THE QUESTION?
answer:

Chocolate bar chocolate cake pastry danish liquorice icing soufflé gummi bears. Bonbon fruitcake jelly. Tiramisu biscuit marshmallow cupcake tiramisu sugar plum chocolate cake danish sweet roll. Dessert donut jujubes liquorice.

Powder cotton candy gummi bears caramels jelly beans jelly beans sesame snaps candy. 

11. THIS IS THE QUESTION?
answer:

Chocolate bar chocolate cake pastry danish liquorice icing soufflé gummi bears. Bonbon fruitcake jelly. Tiramisu biscuit marshmallow cupcake tiramisu sugar plum chocolate cake danish sweet roll. Dessert donut jujubes liquorice.

Powder cotton candy gummi bears caramels jelly beans jelly beans sesame snaps candy. 

Take the Stress Out of Planning Your special Day

with the wedding planning spreadsheet

get it now

join and save

Get 10% off your first order

Get 10% off your first Love & Spreadsheets purchase! Pop your name and email below to instantly get your code.

By joining, you'll get 10% off and stay in the know!