spreadsheets for business

the business finance tracker

Dollar signs and projections and project and loss and estimated taxes… feeling frazzled yet, friend?

When it comes to dealing with the numbers in your business, you might be thinking you’re not a numbers person and dealing with the finances is not what you signed up for. But what if it could be different?

How would it feel to be calm about the status of your business finances, instead of overwhelmed and stressed out? What if you could make decisions with confidence because you know exactly how the numbers are playing out? What if you could make all of that happen without spending hundreds outsourcing each year?

And what if one tool could do all of that for you?

full product details

the business finance tracker can.

add to cart

$37

template features

fully customizable

Your Google Sheets template is fully customizable and ready for you to make it your own! Update brand colors, workflows, and more to make it fit your unique business!

conversion tutorials

Not a Google Sheets person? No problem! Your template purchase comes fully equipped with step-by-step instructions on how to convert it to Microsoft Excel or Apple Numbers.

lifetime customer support

Got a question about how a specific feature works? Template doing something that doesn't look right? Send an email day or night and we'll get your questions answered in a snap!

step-by-step video tutorial

Get the full benefit of your spreadsheet template from day one with a step-by-step, in-depth tutorial that walks you through every page and every feature so you can jump right in, spreadsheet maven or not!

spreadsheets 101

Whether you’re a spreadsheets newbie, or just want a quick refresher before diving in, the Spreadsheets 101 tutorial gives you an overview of the basics and the confidence to fully customize your template!

all the sheets you'll find in the spreadsheet

Read Me First
SALES GOAL & REVENUE PLAN
Spending Plan
Monthly Expenses
Cash Flow Plan
Spending Log
Income Projected vs. Actual
Pricing Calculator
Summary Charts

dETAILS SPECIFIC TO The Business Finance Tracker

A robust, multi-tab spreadsheet to help you track nearly everything finance related in your business including sales goal, revenue plan, budget, income projections, and more!

WHAT IS IT?
WHO IS IT FOR?

Any business owner or freelancer who wants one place to keep track of all their numbers!

"

The Business Finance Tracker is something that EVERY small business owner should have!! It is super detailed, clear and easy to understand, and has all the info you should be tracking in your business. It helps you not only track what comes in and goes out, but it also helps you plan for what you want and need to see in your financials for the year. This spreadsheet is golden!! Seriously, if you’re on the fence… just buy it! You won’t regret it!

rebecca rice

Guys. This thing is WORTH EVERY PENNY!

"

 I love having all the financial documents I need all in one place. I can easily see my cash flow, my monthly expenses, and incoming income all in one place. Usually everything is all over the place or in multiple tools, but it’s very easy for me to see where I’m at for the week, month, and year within this one spreadsheet which allows me to make decisions much more quickly. I love it!!

DANAIT BERHE

This document is everything I need in financial tracking!

"

to set your business up for financial success, with everything you need in one spot, super easy to customize, and easy to use for every creative!

alyssa lane

The Business Finance tracker is all you need

All purchases from the shop come with an in-depth video tutorial that will walk you step-by-step through how to use the template and customize it for your own business.

If you have additional questions, you can always reach out directly at shop@loveandspreadsheets.com.

01. how do I customize the templates?
answer:
02. WHAT IF I DON’T USE GOOGLE SHEETS?
answer:

No need to worry. While we only offer Google Sheets templates at this time, spreadsheet programs play nice with each other!

Depending on the template you purchase, there may be some minor formatting updates to make, but each template purchase comes with a video on how to convert your Google Sheets template for use in Microsoft Excel or Apple Numbers and make those adjustments.

03. Do you offer Excel or Numbers Templates?
answer:

At this time, we only offer templates for Google Sheets. However, if the demand becomes high enough, we will begin offering Excel and Numbers versions.

If you’d like to see a specific template (or all of them) offered for Microsoft Excel or Apple Numbers, please reach out and let me know!

You can reach out via my contact form or email shop@loveandspreadsheets.com.

04. What is your return policy?
answer:

Due to the digital nature of products in the Love & Spreadsheets shop, all purchases are non-returnable and non-refundable.

If, however, you are unsatisfied with your purchase in any way or are having issues customizing and using it in your business, please fill out the form on my contact page or send an email to shop@loveandspreadsheets.com.

05. Can you customize the template for me?
answer:

At this time, I do not offer customization of templates. I have done my best to create a template that is easy-to-use and easy-to-customize, and have included tutorials to give you confidence in customizing the spreadsheet template to your business and brand.

If you have any issues preparing your template for use, please reach out to shop@loveandspreadsheets.com.

06. Are the templates easy to use?
answer:

Yes! If you're brand new to using spreadsheets then there may be a bit of a learning curve, but I've got you covered there, too!

Every template purchase comes with a Spreadsheets 101 tutorial that will teach you the basics of using and customizing spreadsheets as a whole, along with an in-depth tutorial specific to your spreadsheet purchase showing you exactly how to use every sheet and feature.

07. what if i have issues with the template?
answer:

If you have issues of any kind with your template, don’t worry, friend! I’ve got you covered!

Email to shop@loveandspreadsheets.com detailing the exact issues you’re having and we’ll get things sorted out for your ASAP! Screenshots or screen shares will help me diagnose the issue that much faster, so the more info you can give, the better!

08. do you make custom spreadsheets?
answer:

During this season of life, I am unavailable for any custom work.

However, I am constantly working to create new products to add to the shop. If you’re looking for something specific you’d like to see there, send an email to shop@loveandspreadsheets.com to let me know!

09. THIS IS THE QUESTION?
answer:

Chocolate bar chocolate cake pastry danish liquorice icing soufflé gummi bears. Bonbon fruitcake jelly. Tiramisu biscuit marshmallow cupcake tiramisu sugar plum chocolate cake danish sweet roll. Dessert donut jujubes liquorice.

Powder cotton candy gummi bears caramels jelly beans jelly beans sesame snaps candy. 

10. THIS IS THE QUESTION?
answer:

Chocolate bar chocolate cake pastry danish liquorice icing soufflé gummi bears. Bonbon fruitcake jelly. Tiramisu biscuit marshmallow cupcake tiramisu sugar plum chocolate cake danish sweet roll. Dessert donut jujubes liquorice.

Powder cotton candy gummi bears caramels jelly beans jelly beans sesame snaps candy. 

11. THIS IS THE QUESTION?
answer:

Chocolate bar chocolate cake pastry danish liquorice icing soufflé gummi bears. Bonbon fruitcake jelly. Tiramisu biscuit marshmallow cupcake tiramisu sugar plum chocolate cake danish sweet roll. Dessert donut jujubes liquorice.

Powder cotton candy gummi bears caramels jelly beans jelly beans sesame snaps candy. 

never fear the numbers again

with the business finance tracker

get it now

join and save

Get 10% off your first order

Get 10% off your first Love & Spreadsheets purchase! Pop your name and email below to instantly get your code.

By joining, you'll get 10% off and stay in the know!